Jurutera, doktor berentap tiga penjuru di Simpang Jeram

Jurutera, doktor berentap tiga penjuru di Simpang Jeram

Calon Pakatan Harapan (PH), Ir. Ts. Nazri Abdul Rahman berentap dalam saingan tiga penjuru pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Simpang Jeram, 9 September nanti.

Timbalan Ketua AMANAH Kawasan Bakri itu sah akan menentang calon Perikatan Nasional (PN), Dr Mohd Mazri Yahya dan calon Bebas, S Jeganathan.

Pencalonan berkenaan disahkan Pengurus Pilihan Raya DUN N13 Simpang Jeram, Jamil Hasni Abdullah di Pusat Penamaan Calon (PPC) di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, Muar, Johor pagi ini.

Nazri, 56, menggalas tanggungjawab untuk meneruskan legasi Rahmah yang diperjuangkan mantan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Allahyarham Datuk Seri Salahuddin Ayub.

Jurutera berpengalaman hampir 30 tahun itu sebelum ini mengetuai Bahagian Kejuruteraan Majlis Perbandaran Muar sekaligus dilihat memahami keperluan penduduk setempat di DUN Simpang Jeram.

Sementara itu, Mazri yang merupakan pakar bedah endovaskular juga Ahli Jawatankuasa Pas Pusat dan bekas Timbalan Pesuruhjaya Pas Negeri Johor manakala S Jeganathan merupakan seorang ahli perniagaan.

Terdapat 40,379 pengundi di DUN Simpang Jeram terdiri daripada 40,373 pengundi biasa dan enam Pengundi Tidak Hadir Luar Negara.

Pada PRU15 lalu, Salahuddin menang di DUN N.13 Simpang Jeram apabila memperoleh 8,749 undi menewaskan calon PN, Zarul Salleh yang mengaut 6,350 undi, manakala seorang lagi calon, Datuk Lokman Md Don dari BN dengan 6,062 undi.

BACA JUGA Gendang PRK Pulai, Simpang Jeram mulai dipalu hari ini

COMMENTS

Wordpress (0)